Genç Şefler, Festivale Lezzet Kattı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl ‘Gıdanın Egemenliği’ temasıyla 7’ncisi düzenlenen İzmir GastroFest’e, hazırladıkları lezzetlerle damga vurdu. Ege mutfağına ait enginar, incir, tulum peyniri gibi ürünleri kullanarak muzlu, portakallı ve cevizli kek, çikolatalı muffin, kurabiyeler, Ege otlu ve tulum peynirli kiş hazırlayan öğrenciler, yemek tutkunlarından tam not aldı.
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen GastroFest, İzmirlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Gastronomi alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerini buluşturan festivalde, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin genç şefleri de hazırladığı lezzetlerle etkinliğe renk kattı. İzmir GastroFest'in açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım; Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir ve Meclis Üyesi Süleyman Subaşı ile birlikte standı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi, Öğretim Görevlisi Aypar Satı, temaya uygun olarak lezzeti ve görünümüyle fark yaratan, Ege’ye özgü lezzetler hazırldıklarını belirtti. Festival sonrasında çok sayıda olumlu dönüş aldıklarını ifade eden Satı, öğrencileri tebrik etti.
HABERTÜM HABERLER
"İzmir, Örnek Bir Eğitim Üssü Kazanıyor"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, temeli haziran ayında atılan ve yapımına tüm hızıyla devam edilen ...