Kurumsal İletişim Müdürlüğü
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin kaleme aldığı ‘Ege Otları’ kitabı, okuyuculardan büyük ilgi gördü. Dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışmalarından ‘Gourmand Ödülleri’nde, ‘ansiklopedi’ kategorisinde birinci seçilen eserin ilk baskısı tamamen tükendi. İEÜ Yayınevi aracılığıyla okuyucularla buluşan ve Ege’nin gastronomi alanındaki gelişimine büyük katkı sağlayacak eserin ikinci baskısı bekleniyor.
Ege’deki şifa kaynağı otların kültürel geçmişini aktaran, yemek tariflerini paylaşan Öztürk ve Uhri, kitabı yaklaşık iki yıllık çalışma neticesinde hazırladı. ‘Ege Otları: Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri’, İEÜ Yayınevi tarafından gastronomi ve mutfak kültürü alanında yayımlanan ilk çalışma oldu.
SUUDİ ARABİSTAN’DAKİ TÖRENE KATILDI
Öztürk ve Uhri, kasım ayında 29’uncusu düzenlenen Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nde, ‘ansiklopedi’ kategorisinde en iyi yazarlar olarak gösterildi. Dr. Öztürk, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen törene katılarak ödülünü gastronomi alanındaki çok sayıda başarılı ismin önünde aldı.
72 FARKLI OT
Kitapla ilgili okuyuculardan çok sayıda olumlu dönüş aldıklarını ve bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Öztürk, “Kitabımızda, Ege Bölgesi’ndeki yenilebilir otların; Ege ve İzmir mutfağına etkisini ve kültür tarihindeki yerini analiz ettik. Kitabımızda tam 72 farklı ota ilişkin bilgiler aktardık. Çalışmamızda arkeolojik, arkeobotanik, linguistik ve etimolojik verilerin yanı sıra bu otlarla hazırlanabilecek çeşitli yemeklerin antik dönemlere kadar uzanan ve sözlü çalışmalarla elde edilen tariflerini de aktardık. Kitapta oldukça yalın ve herkes tarafından anlaşılabilecek bir dil kullanmaya özen gösterdik. Kitapta yer alan otların fotoğraflarını da biz çektik. Kitapta aktardığımız tariflerde, ‘annelerimizin mutfağını’ temel aldık. Tüm bunlar; okuyucunun ilgisini çekti ve fark yarattı. Şu anda kitabımızın ilk baskısı tamamen tükendi. Tüm okuyucularımıza, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER
Fotoğrafları Küba’da Çekti, Sergiyi İzmir Ekonomi’de Açtı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Meksikalı fotoğraf sanatçısı Santiago Garcia Galvan’ın 19 eserden oluşan ‘El Tiempo De Alicia’ adlı özel sergisine ev sahipliği
Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye Ziyaret
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ile Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Vali Elban’a
İzmir’den Türk Futboluna Örnek Olacak Çalışma
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), futbol kulüplerinin kente sağladığı ekonomik, kültürel ve sosyal katkıyı artırmak için
Denizde ‘İzmir Ekonomi’ Rüzgarı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yelken Takımı, 14 üniversiteden 27 takımın katılımıyla gerçekleşen 13’üncü Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’na damgasını vurdu.
‘Mücevher’den Ödül Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi İbrahim Burak Ünal, altın ve safir kullanarak hazırladığı ‘Varoluşun simgesi’ adlı küpe tasarımıyla Uluslararası
‘Ege Otları’ Yok Sattı: Sadece Yerken Değil Okurken de Sevdik
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin kaleme aldığı
“Genlerimizde İyi Eğitim Var”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 2022-2024 yılları arasında profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyeliği kadrosuna atanan 104 akademisyen için özel bir tören düzenlendi.
Sahnede Şarkı, Parkurda Oyun
İEÜ Beyaz Köşk Anaokulu öğrencileri ve davetli çocuklar, bayram coşkusunu hep birlikte yaşayarak şarkılar söyledi, oyun parkurlarında eğlendi, boyamalar yaptı, sanat ve